VDH Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste technologie in zwembadaccommodaties. Doordat onze engineers actief zijn in de zwemwereld, hebben we een speciale kennis opgebouwd van de verwachtingen en wensen van de gebruikers in zwembaden. Met onze ruim 40 jaar ervaring in de inrichting van zwembadaccommodaties, hebben we een unieke kennis van de uitdagingen die het toepassen van technologie in een zwembad met zich meebrengt. Onze producten onderscheiden zich door een hoge resistentie tegen het agressieve milieu van een zwembad, waardoor een duurzame investering tot stand komt.

Een duidelijke trend is het toepassen van full color LED schermen in zwembadaccommodaties. VDH Engineering speelt hierop in met een breed aanbod aan multifunctionele LED schermen. Een door VDH Engineering ontwikkeld uniek software platform zorgt voor de inrichting en besturing van het scherm. Onder andere wedstrijdresultaten en scoreregistratie van waterpolo en wedstrijdzwemmen, TV kijken, MyLaps trainingssysteem, interactieve games en advertenties kunnen op het scherm worden weergeven.

Ook beweegbare bodems behoren tot het leveringsprogramma van VDH Engineering. Met een beweegbare bodem vergroot u de flexibiliteit van uw zwembad.

Met ons grote aanbod aan zowel technologie als hardware, kunnen wij de complete inrichting aan benodigde techniek voor uw sportaccommodatie verzorgen.

  • NIEUW

    Een perfecte aanvulling op het aanbod van uw accomodatie voor de registratie en weergave van zwemwedstrijden. Het systeem betreft een volledig tijdwaarneemsysteem dat eenvoudig is in gebruik, maar uitgebreid is in flexibiliteit en mogelijkheden. Het systeem is te gebruiken met een LED scherm of met een traditioneel waterpoloscorebord. Hiermee wordt de exploitatie van het scorebord uitgebreid tot alle denkbare wedstrijdsporten die in uw accomodatie georganiseerd worden. Het semi-automatische tijdwaarneemsysteem is gunstig geprijsd, maar levert een waardevolle aanvulling op de inrichting en uitstraling van een zwemwedstrijd. In tegenstelling tot een volledig automatisch tijdwaarneemsysteem worden er geen aantikplaten gebruikt in dit semi-automatische systeem. De gezwommen tijd van een zwemmer wordt door middel van een drukknop vastgesteld door het jurylid in de baan van de zwemmer. Op eenzelfde manier waarop de tijd van een zwemmer met handklokken wordt vastgesteld. Het grote voordeel van het systeem is echter dat een volledige scorebordweergave kan worden gerealiseerd met gezwommen tijden en rangschikking. Tevens kunnen de resultaten automatisch worden ingelezen in Splash Meetmanager, wat de gebruikers veel administratief werk bespaart en waardoor de resultaten van de wedstrijd sneller geproduceerd kunnen worden. Uniek – in combinatie met de VDH 360° software voor de scoreboredlayout op een LED scherm - is de weergave van zwemmersnamen, persoonlijke records, zwemmersfoto’s en een visueel aantrekkelijke layout waarin de onderlinge verschillen duidelijk zichtbaar worden. NB: voor het zwemmen van wereld-, europese, en nederlandse records schrijft de FINA en de KNZB het gebruik van aantikplaten voor.
  • Het VDH waterpolosysteem is een compleet en robuust waterpolosysteem afgestemd op de wensen van uw (toekomstige) gebruikers. Het systeem is bijzonder eenvoudig in gebruik, maar zeer compleet in de mogelijkheden. De apparatuur is ingebouwd in een robuuste koffer. Middels een enkele kabel wordt het systeem aangesloten op de voorzieningen in het zwembad. Dit kan een LED scherm zijn, maar een traditioneel waterpoloscorebord behoort ook tot de mogelijkheden. Naast de door de KNZB en FINA voorgeschreven functionaliteit - zoals controle over de wedstrijdklok, schotklokken, actuele scores, speelperiode en time-outs – kunnen tevens de teamnamen, teamlogo’s en spelersnamen inclusief uitsluitingen ingevoerd worden. Deze aanvullende informatie kan automatisch uit het digitale wedstrijdformulier uitgelezen worden. Tijdkritische handelingen – het starten en stoppen van de wedstrijdklok en het resetten van de schotklok – worden door middel van externe knoppen bediend. Overige niet tijdkritische handelingen worden door middel van een touchscreen met intuitieve layout bediend. Dit onderscheid het VDH waterpolosysteem van andere systemen in de markt, die ofwel tijdkritische handelingen middels een touchscreen laten bedienen of onnodig ingewikkeld zijn in gebruik. In stress situaties tijdens een wedstrijd kan dit het verschil maken tussen het juist of onjuist handelen van de juryleden die de apparatuur moeten bedienen. Voor geavanceerde gebruikers is er de mogelijkheid om via een gedocumenteerde API in een gecontroleerde omgeving functionaliteit toe te voegen. Zo zijn er met ons systeem tv-graphics voor een live-stream of scorebordweergaves in kantines gerealiseerd door gebruikers.
  • De VDH beweegbare zwembadbodem is van het type ‘drijvende vloer’ en worden opgebouwd uit modulaire RVS Aisi 316 L/Ti drijfmodules. De losse modules hebben een afmeting van 2000x1000mm. Hierdoor zijn ze handelbaar en hoeven er geen grote ‘voorzieningen’ getroffen te worden tijdens de montage van de vloer. In tegenstelling tot de traditionele beweegbare zwembadbodems, heeft de VDH beweegbare bodem geen bouwkundige kelder rondom het bassin nodig. Ook hoeven er geen doorvoeren t.b.v. cilinders door de bouwkundige zwembadwand gemaakt te worden. De volledige ruimte om de bassins blijft daarom beschikbaar. Dit in combinatie met een zeer beperkte inbouwhoogte, maakt dat de VDH beweegbare bodem uitermate geschikt is voor toepassing in nieuwbouw projecten maar ook in bestaande zwembaden. De drijfmodules worden gekoppeld en aan de bovenzijde voorzien van witte chloorbestendige HDPE vloerplaten met een antislipprofiel. In vier van de RVS modules in de bodem worden motorunits (24V DC 1,1 KW nominaal 25 Amp) voorzien van reductiekast en RVS onderwaterbehuizing gemonteerd. Op de bouwkundige bassinvloer worden vier RVS trommels gemonteerd welke met RVS kabels aan de motorunits verbonden worden. De vloer wordt op deze vier plaatsen door middel van de kabels naar de gewenste waterdiepte getrokken. De bediening van de VDH beweegbare zwembadbodem vindt plaats op basis van PLC techniek. De besturingsinstallatie bestaat uit een schakelkast 4,4 kW, 380 V AC, 4 x reductie naar 24 V DC 25 Amp.; PLC van Omron met programma (alle randvoorwaarden nader te overleggen); kleuren TS van Omron met bedienings software (lay-out en wensen zoals voorkeuze dieptes nader te bespreken) en een compressor op 230 V met reduceer ventiel. Daarnaast is het systeem voorzien van een waterdiepte display met een akoestisch signaal en knipperend ‘niet duiken’ pictogram bij het bewegen van de bodem. Alle voordelen van de VDH beweegbare bodem op een rijtje: - Geen omliggende ruimte nodig in de kruipruimte van het bassin t.b.v. hefcilinder(s) - Geen risico op lekkage ter plaatse van de doorvoeren t.b.v. cilinders - Geen olielekkages van cilinders - Geen kabels over de bouwkundige zwembadbodem, wat het schoonmaken vergemakkelijkt - Geen grote voorzieningen en doorgangen nodig tijdens de opbouw van de vloer - Geen chloor verbruikende afzettingen aan de onderzijde van polyester bodemelementen - Eenvoudig onderhoud vanaf de bovenzijde van de vloer - Gemakkelijk op de bouwen in zowel bestaande als nieuwbouw situaties - Variabele afmetingen mogelijk - Vloerplaten kunnen, na eventuele calamiteiten, probleemloos worden uitgewisseld - De vloerplaten zijn voorzien van een antislipprofiel - Onderhoud en service kunnen d.m.v. een modem centraal geanalyseerd worden
  • VDH Engineering
    Bij VDH Engineering zijn wij continu bezig met het (door)ontwikkelingen van technologie en techniek ten behoeve van de zwemsport. Door onze jarenlange ervaring in de sport en branche kennen wij de behoefte van zwemmers en trainers. Hierdoor zijn wij in staat producten te ontwikkelen die aan deze behoefte voldoen. Ons assortiment bestaat onder andere uit scoreregistratietechnieken, softwaresystemen en LED schermen. In onze online catalogus kunt u meer informatie over onze producten vinden.
  • LED schermen zullen in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit zwembaden. Een LED scherm vervangt niet alleen de traditionele scoreborden, maar creëert ook een ruimtevullend multifunctioneel informatiescherm, zonder dat de esthetica van de ruimte verloren gaat. Onze schermen worden geleverd in combinatie met ons 360° software platform. Het 360° platform is naar wens in te richten met diverse plug-ins. De plug-ins bevatten zowel de benodigde hardware als de software. De plug-ins bieden onder andere toepassingen voor een scorebord voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, spelletjes, advertenties en Mylaps. De LED schermen van VDH onderscheiden zich door een hoge resistentie tegen het agressieve zwembadmilieu. Daarnaast zijn ze leverbaar in diverse maten en uitvoeringen.