VDH Engineering is gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van de nieuwste technologie in zwembadaccommodaties. Doordat onze engineers actief zijn in de zwemwereld, hebben we een speciale kennis opgebouwd van de verwachtingen en wensen van de gebruikers in zwembaden. Met onze ruim 40 jaar ervaring in de inrichting van zwembadaccommodaties, hebben we een unieke kennis van de uitdagingen die het toepassen van technologie in een zwembad met zich meebrengt. Onze producten onderscheiden zich door een hoge resistentie tegen het agressieve milieu van een zwembad, waardoor een duurzame investering tot stand komt.

Een duidelijke trend is het toepassen van full color LED schermen in zwembadaccommodaties. VDH Engineering speelt hierop in met een breed aanbod aan multifunctionele LED schermen. Een door VDH Engineering ontwikkeld uniek software platform zorgt voor de inrichting en besturing van het scherm. Onder andere wedstrijdresultaten en scoreregistratie van waterpolo en wedstrijdzwemmen, TV kijken, MyLaps trainingssysteem, interactieve games en advertenties kunnen op het scherm worden weergeven.

Ook beweegbare bodems behoren tot het leveringsprogramma van VDH Engineering. Met een beweegbare bodem vergroot u de flexibiliteit van uw zwembad.

Met ons grote aanbod aan zowel technologie als hardware, kunnen wij de complete inrichting aan benodigde techniek voor uw sportaccommodatie verzorgen.

  • Het VDH waterpolosysteem is uitgerust met alle benodigde hardware voor de scoreregistratie van waterpolowedstrijden. In combinatie met een LED scorebord wordt het wedstrijdverloop in een uniek grafisch ontwerp op het scherm getoond. Het systeem bestaat uit een VDH waterpoloconsole, shotclocks en scorebordsoftware.
  • Het VDH systeem voor wedstrijdzwemmen is voorzien van de nieuwste technieken voor de elektronische tijdwaarneming.
  • De VDH beweegbare bodem is van het type ‘drijvende vloer’ en worden opgebouwd uit modulaire inox Aisi 316 L/Ti drijfmodules. De losse modules hebben een afmeting van 2000x1000mm. Hierdoor zijn ze handelbaar en hoeven er geen grote ‘voorzieningen’ getroffen te worden tijdens de montage van de vloer. In tegenstelling tot de traditionele beweegbare bodems, heeft de VDH beweegbare bodem geen bouwkundige kelder rondom het bassin nodig. Ook hoeven er geen doorvoeren t.b.v. cilinders door de bouwkundige zwembadwand gemaakt te worden. De volledige ruimte om de bassins blijft daarom beschikbaar. Dit in combinatie met een zeer beperkte inbouwhoogte, maakt dat de VDH beweegbare bodem uitermate geschikt is voor toepassing in nieuwbouw projecten maar ook in bestaande zwembaden. De drijfmodules worden gekoppeld en aan de bovenzijde voorzien van witte chloorbestendige HDPE vloerplaten met een antislipprofiel. In vier van de inox modules in de bodem worden motorunits (24V DC 1,1 KW nominaal 25 Amp) voorzien van reductiekast en RVS onderwaterbehuizing gemonteerd. Op de bouwkundige bassinvloer worden vier inox trommels gemonteerd welke met inox kabels aan de motorunits verbonden worden. De vloer wordt op deze vier plaatsen door middel van de kabels naar de gewenste waterdiepte getrokken. De bediening van de VDH beweegbare bodem vindt plaats op basis van PLC techniek. De besturingsinstallatie bestaat uit een schakelkast 4,4 kW, 380 V AC, 4 x reductie naar 24 V DC 25 Amp.; PLC van Omron met programma (alle randvoorwaarden nader te overleggen); kleuren TS van Omron met bedienings software (lay-out en wensen zoals voorkeuze dieptes nader te bespreken) en een compressor op 230 V met reduceer ventiel. Daarnaast is het systeem voorzien van een waterdiepte display met een akoestisch signaal en knipperend ‘niet duiken’ pictogram bij het bewegen van de bodem. Alle voordelen van de VDH beweegbare bodem op een rijtje: - Geen omliggende ruimte nodig in de kruipruimte van het bassin t.b.v. hefcilinder(s) - Geen risico op lekkage ter plaatse van de doorvoeren t.b.v. cilinders - Geen olielekkages van cilinders - Geen kabels over de bouwkundige zwembadbodem, wat het schoonmaken vergemakkelijkt - Geen grote voorzieningen en doorgangen nodig tijdens de opbouw van de vloer - Geen chloor verbruikende afzettingen aan de onderzijde van polyester bodemelementen - Eenvoudig onderhoud vanaf de bovenzijde van de vloer - Gemakkelijk op de bouwen in zowel bestaande als nieuwbouw situaties - Variabele afmetingen mogelijk - Vloerplaten kunnen, na eventuele calamiteiten, probleemloos worden uitgewisseld - De vloerplaten zijn voorzien van een antislipprofiel - Onderhoud en service kunnen d.m.v. een modem centraal geanalyseerd worden
  • VDH Engineering
    Bij VDH Engineering zijn wij continu bezig met het (door)ontwikkelingen van techniek ten behoeve van de zwemsport. Door onze jarenlange ervaring in de sport en branche kennen wij de behoefte van zwemmers en trainers. Hierdoor zijn wij in staat producten te ontwikkelen die aan deze behoefte voldoen.
  • LED schermen zullen in de toekomst niet meer weg te denken zijn uit zwembaden. Een LED scherm vervangt niet alleen de traditionele scoreborden, maar creëert ook een ruimtevullend multifunctioneel informatiescherm, zonder dat de esthetica van de ruimte verloren gaat. Onze schermen worden geleverd in combinatie met ons 360° software platform. Het 360° platform is naar wens in te richten met diverse plug-ins. De plug-ins bevatten zowel de benodigde hardware als de software. De plug-ins bieden onder andere toepassingen voor een scorebord voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, spelletjes, advertenties en Mylaps. De LED schermen van VDH onderscheiden zich door een hoge resistentie tegen het agressieve zwembadmilieu. Daarnaast zijn ze leverbaar in diverse maten en uitvoeringen.
  • Onze zelfontwikkelde unieke software, het 360° platform, dient als basis voor het optimaal exploiteren van technologie in uw zwemaccommodatie met als centraal punt een LED scherm. Het 360° platform is een centraal systeem in uw accommodatie, welke middels diverse plug-ins modulair uitbreidbaar is. Deze plug-ins bieden toepassingen voor het LED scherm. Daarnaast zijn ze uniek en sluiten ze aan bij de behoeften van de zwembaden en zwemmers. De volgende plug-ins zijn beschikbaar: • Wedstrijdzwemmen • Waterpolo • Interactieve games spelen • MyLaps trainingsondersteuning • Advertenties tonen • Videoprocessor • Televisie te kijken • Films afspelen Door middel van de scorebordsoftware van het 360° platform, kunnen alle denkbare wedstrijdsporten worden ondersteund met een duidelijke en visueel aantrekkelijke weergave op het scherm. Alles wordt centraal aangestuurd en is middels een - eenvoudig te bedienen - interface in te regelen. Exploitatie via het 360° platform Het 360° platform gaat veel verder dan traditionele schermen en scoreborden, welke voornamelijk gericht zijn op het tonen van wedstrijdresultaten. In het 360° platform staat de exploitatie van de schermen centraal. De investering in een LED scherm is niet langer alleen een eenmalige grote uitgave. Door goed te kijken naar de markt, is er een ander verdienmodel gecreëerd. De investering in LED schermen is terug te verdienen door de verkoop van advertentieruimte op de schermen zelf. De schermen zijn tot op heden een onbenut advertentiemiddel, terwijl deze juist heel veel te bieden hebben. Zo zijn de schermen altijd realtime en is het mogelijk bedrijfsfilmpjes en advertenties te vertonen. Het 360° platform is in te richten met een plug-in voor een online advertentiesysteem, waarin adverteerders eenvoudig zelf een advertentie kunnen samenstellen. Voor meer informatie over dit systeem, neem contact met ons op!