De VDH beweegbare zwembadbodem is van het type ‘drijvende vloer’ en worden opgebouwd uit modulaire RVS Aisi 316 L/Ti drijfmodules. De losse modules hebben een afmeting van 2000x1000mm. Hierdoor zijn ze handelbaar en hoeven er geen grote ‘voorzieningen’ getroffen te worden tijdens de montage van de vloer. In tegenstelling tot de traditionele beweegbare zwembadbodems, heeft de VDH beweegbare bodem geen bouwkundige kelder rondom het bassin nodig. Ook hoeven er geen doorvoeren t.b.v. cilinders door de bouwkundige zwembadwand gemaakt te worden. De volledige ruimte om de bassins blijft daarom beschikbaar. Dit in combinatie met een zeer beperkte inbouwhoogte, maakt dat de VDH beweegbare bodem uitermate geschikt is voor toepassing in nieuwbouw projecten maar ook in bestaande zwembaden.

De drijfmodules worden gekoppeld en aan de bovenzijde voorzien van witte chloorbestendige HDPE vloerplaten met een antislipprofiel. In vier van de RVS modules in de bodem worden motorunits (24V DC 1,1 KW nominaal 25 Amp) voorzien van reductiekast en RVS onderwaterbehuizing gemonteerd. Op de bouwkundige bassinvloer worden vier RVS trommels gemonteerd welke met RVS kabels aan de motorunits verbonden worden. De vloer wordt op deze vier plaatsen door middel van de kabels naar de gewenste waterdiepte getrokken.

De bediening van de VDH beweegbare zwembadbodem vindt plaats op basis van PLC techniek. De besturingsinstallatie bestaat uit een schakelkast 4,4 kW, 380 V AC, 4 x reductie naar 24 V DC 25 Amp.; PLC van Omron met programma (alle randvoorwaarden nader te overleggen); kleuren TS van Omron met bedienings software (lay-out en wensen zoals voorkeuze dieptes nader te bespreken) en een compressor op 230 V met reduceer ventiel. Daarnaast is het systeem voorzien van een waterdiepte display met een akoestisch signaal en knipperend ‘niet duiken’ pictogram bij het bewegen van de bodem.

Alle voordelen van de VDH beweegbare bodem op een rijtje:
– Geen omliggende ruimte nodig in de kruipruimte van het bassin t.b.v. hefcilinder(s)
– Geen risico op lekkage ter plaatse van de doorvoeren t.b.v. cilinders
– Geen olielekkages van cilinders
– Geen kabels over de bouwkundige zwembadbodem, wat het schoonmaken vergemakkelijkt
– Geen grote voorzieningen en doorgangen nodig tijdens de opbouw van de vloer
– Geen chloor verbruikende afzettingen aan de onderzijde van polyester bodemelementen
– Eenvoudig onderhoud vanaf de bovenzijde van de vloer
– Gemakkelijk op de bouwen in zowel bestaande als nieuwbouw situaties
– Variabele afmetingen mogelijk
– Vloerplaten kunnen, na eventuele calamiteiten, probleemloos worden uitgewisseld
– De vloerplaten zijn voorzien van een antislipprofiel
– Onderhoud en service kunnen d.m.v. een modem centraal geanalyseerd worden

Enig resultaat

  • Plaatshouder

    VDH beweegbare vloer

    De VDH beweegbare bodem is van het type ‘drijvende vloer’ en worden opgebouwd uit modulaire RVS Aisi 316 L/Ti drijfmodules. De losse modules hebben een afmeting van 2000x1000mm. Hierdoor zijn ze handelbaar en hoeven er geen grote ‘voorzieningen’ getroffen te worden tijdens de montage van de vloer. In tegenstelling tot de traditionele beweegbare bodems, heeft de […]

    Artikelnummer: 0000501P