Hofbad Den Haag

Project zwembad Hofbad in Den Haag

Zwembad het Hofbad in de wijk Ypenburg – Den Haag is een bad van formaat (conform NOC/NSF-eisen) en internationale allure. Het zwembad beschikt over een 50 meter wedstrijdbad, een instructie-, een recreatiebad met een glijbaan en wildwaterkreek en een peuterbad. Bij het wedstrijdbad komen een aantal springplanken en duiktorens tot een hoogte van 5m en een tribune met 500 zitplaatsen.

Het gebouw wordt gerealiseerd in een transparante constructie. Door de open structuur van de zwemzaal zijn alle baden onderling duidelijk zichtbaar. Het zwembad wordt bovendien gebouwd volgens de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. Dit is niet alleen zichtbaar door de uitstraling van het gebouw, ook binnenin is dit merkbaar. Zo wordt de watertemperatuur constant op een bepaalde temperatuur gehouden, zodat er zo min mogelijk warmteverlies is.

Ook de Gemeente Den Haag heeft bij de bouw van het zwembad Het Hofbad voor de kennis, kwaliteit en service van VDH Leerdam gekozen. Wij zijn o.a. de leverancier van de tijdwaarneming- en scoreregistratie producten, het grote LED scherm en uiteraard de roestvastalen producten als springstellingen, perrondoorvoeren, startblokken, trappen, waterpolodoelen, vloerpotten, etc.  Maar ook alle lijnen, wedstrijdplanken, startblokken en diverse les- en spelmaterialen zijn door ons geleverd.

 

Projectgegevens

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag met HEVO als gedelegeerd opdrachtgever

Aannemer: Combinatie CFE – VBK V.O.F

Architect: Venhoeven CS Architecten B.V.

Constructeur: Pieters Bouwtechniek Haarlem B.V.

Adres

Zwembad het Hofbad

Ypenburgse Boslaan 30

2496 ZA Den Haag

Telefoon: (015) 3108396

 

 

Enkele producten die gebruikt zijn in dit project