De Drieburcht Tilburg Previous item Hofbad Den Haag

De Drieburcht Tilburg

Project zwembad De Drieburcht Tilburg

Het in 2014 geopende sportcomplex Drieburcht in Tilburg, beschikt naast een wedstrijdbad en twee doelgroepenbaden, over een sporthal met drie sportzalen conform NOC/NSF normering en een fitnesscentrum. Het 25 meter bad voldoet aan de zogenoemde FINA B norm, dit betekent dat er internationale wedstrijden mogelijk zijn. De zwembaden in Sportcomplex Drieburcht worden gebruikt voor onder meer wedstrijdzwemmen en waterpolo.

Bij de bouw van het sportcomplex is er rekening gehouden met het milieu. Door het stapelen van functies, is de Drieburcht een uiterst compact gebouw. Warme functies bevinden zich middenin het gebouw, waardoor het verlies van warmte wordt beperkt. De ruimten eromheen werken als extra isolatie en zorgen dat de warmte niet verloren gaat. Een efficiënt energieconcept met warmtepompen en een reverse osmose installatie (waterreiniging) zorgen ervoor dat er 75% minder water en energie hoeft te worden afgenomen.

Voor de zwembaden in Sportcomplex Drieburcht heeft VDH onder andere de roestvaststalen constructies als springstellingen, trappen, perrondoorvoeren en vloerpotten geleverd. Ook is VDH leverancier van diverse les- en spelmaterialen, lijnen en wedstrijdplanken.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Gemeente Tilburg

Opdrachtnemer: Heerkens van Bavel Bouw

Architect: Venhoeven CS

Constructeur: adviesbureau Markslag Beljaars

Adres

Wagnerplein 1

5011 LP Tilburg

(013) 7516700

Enkele producten die gebruikt zijn in dit project